Thursday, December 15, 2011

Perempuan Meroyan

Hai.

Macam-macam berlaku lately, termasuklah ada perempuan gila yang mengamuk kat office this morning. Reason being, sebab almari cabinet belakang dia bersepah dek kerana orang yang mengambil barang pon jenis tak berhati-hati. 

First time saya tengok perempuan meroyan. 
Seriously, betul macam perempuan gila. Kepada empunya diri, saya mintak maaf. 
Bukan nak mengata, tapi sedarlah, perkara itu boleh diselesaikan dengan cara yang baik.

Kalau saya ditempat anda, walau hati tengah panas sekalipon, saya akan kemas and shut my mouth rather than maki hamun tak tentu pasal. 

Hilang rezeki nak masuk sebab pepagi buta dah mengamuk. Orang-orang tua selalu berpesan, kadang-kadang kemarahan ni sebenarnya menunjukkan kelemahan ATAU kebodohan diri sendiri.

Banyak-banyaklah istighfar dan sabar. Nauzubillah.
Cukup la sekadar peringatan buat kalian.

Bagi pihak diri ini, aku bukanlah anak kecil yang tak faham bahasa untuk mengerti kemarahan. I just don't get you. If you really need my help, cakap, bukan dengan kemarahan. Manusia semua berperasaan. Sekalipon kau tak suka seseorang itu, tak perlulah nak tunjuk perasaan sampai menyakiti hati satu sama lain.

Oklah, luahan perasaan tahap dewa.
Nak menangis sesen pon tak guna sebab tak mendatangkan faedah. Office ni bukan kau yang punya! Emo pon buat apa, setakat kemas tak sampai 5 minit tu, tak berbaloi nak bergaduh kan?

Stupidlah kalau nak bermusuh-musuhan kerana 'tak kemas cabinet lepas event!'.

Bai.

1 jelly beans:

Cik Sibuk said...

ish, malunya mengamuk depan semua ofismate..

Post a Comment