Friday, June 24, 2011

i'm back!

Hai.

Lama btol aku cuti menulis.

Serious banyak benda yang berlaku lately, tapi susah untuk aku ungkapkan dalam ayat supaya boleh terbuku di sini. Ntahlah, mungkin malas juga. Bila ada mood nak menulis, ada pula hal lain yang datang.

Anyway, dah hampir genap 4 bulan lebih aku kat Taylor's University. Everything seems fine. Banyak benda yang aku belajar, walaupon dulu bukan dari bidang Education. Bayangkan, dari bidang kewangan, tiba-tiba masuk education, rasa macam masuk kandang kambing, mengembekk je..

Sorry. Peribahasa aku sangat buruk.

Pagi Jumaat, malas nak bangun pergi keje. Dua tiga hari ni, rasa macam letih sangat. Hectic. Minggu ni je school fairs, career day, marketing related activities and etc2 dah penuh schedule. Masuk office buat syarat je. Balik rumah plak, salin and pack baju terus ke gym sampai la kol 12 malam. Rajin kan? Aku terpaksa buat rutin macam tu. Kalau tidak, penyakit malas melanda.

Anyway, cite pasal office ni, aku tak sangka orang Melayu kita rupanya banyak yang hati busuk. Berkira. Mulut banyak. Arghh banyak la kalau nak list perkara yang tak baik, tapi aku tak suka. Sebab aku jenis yang bukan pendendam. Bicara kat sini pon setakat untuk luahkan. Tak perlu la cakap siapa, keje mana, asal mana, umur brapa, janji dia dah dewasa boleh berfikir. Terlampau calculative dalam setiap aspek, bukan nak buat keje dengan hati yang ikhlas sebab kena tolong, but jadi satu perkara macam paksaan pula bagi dirinya.

Buang masa je layan orang-orang begini. Tak kemana pon kejayaan yang dia bawa kalau kerja nak berkira, riuh sekampung kalau apa yang berlaku kat diri dia. Semoga Allah S.W.T. beri petunjuk bagi diri dia.

Ameen.

Okaylah, aku terpaksa berhenti kat sini dulu. Nak solat dulu. Selalu ada penyakit melewatkan solat. Berdosa sebenarnya. Pahala kurang. Lebih afdal kalau masuk je waktu solat terus tunaikan. Okaylah, aku janji dengan diri sendiri nak ubah diri kepada yang lebih baik.

Insyallah.

Sehingga berjumpa lagi. Salam sejahtera ke atas diri sekalian.