Tuesday, April 26, 2011

Cuti Sakit

Hai.

MC untuk pertama kali. 

Aku cuba elakkan sebenarnya dari cuti sakit. Tapi kadang-kadang keadaan yang memaksa aku untuk berehat. Mana taknya, tak pernah dalam sepanjang hidup berkerja, almost 2 bulan lebih aku tak ada cuti weekend.

Bayangkan camana hecticnya keje kat Taylor's University.

Aku enjoy, walaupun kadang-kadang badan dah rasa macam nak burst out. Flat. Longlai abes. Aku kuatkan semangat juga dek kerana tanggungjawab. Kalau dulu, haram. Tak pernah aku kesah. Tapi sekarang dah lain. Cukup dewasa untuk buat keputusan yang rasional. 

Ahad malam minggu.

Seronok seyh dapat main badminton dengan sahabat-sahabat sekolah lama. Rasa nak peluk je sekor-sekor. Yang aku peluk sorang je, Zai. Sebab, dia perempuan. Yang lain semua teruna belaka. Dapat jumpa budak-budak ni, aku memang takkan kering gusi. Ada je yang nak melawak sampai ke tengah malam. Dari court Kg. Pengantin sampai la ke kedai kopi. Sampai pukul 1 pagi sebenarnya.

Malam masa main badminton tu, aku jatuh. Ada la terkehel sikit kat tulang belakang. Tersentak sebenarnya. Aku rasa macam nak patah pinggang. Tapi sebabkan dah lama tak bersukan, aku belasah sampai tak ingat sakit. Punyalah balas dendam. Macam gian je main badminton ni.

Akibatnya, isnin bangun pagi dah lewat ke office. Aku takleh bangun. Rasa cam nak patah pinggang. Malam semalam, terus singgah Mediviron, buat check up. Doctor cakap maybe aku tak stretching before main. Rasa nak lepuk je doctor tu. Kalau tak stretching, confirm kaki ke tangan ke, kejang atau kebas. Ni pinggang. Maybe masa datang tu pon, clinic lagi 5min nak tutup, so terima je la apa dia cakap. Alasan terima, sebab dia nak balik.

Doctor perempuan india yang sangat muda.

Apa-apa pon, aku enjoy cuti walaupon boring kat rumah sorang-sorang. Bayangkan kalau sebulan cuti duduk rumah sahaja, apa ekau nak kata?

Bai.



0 jelly beans:

Post a Comment