Sunday, October 07, 2012

Great experience with 'The Bunga Spa'.

Bismillah.

Hai semua orang.

Lama tak update blog. Dah takot macam cencurut sekarang. Ijab Qabul lagi seminggu, errmm.. kurang dari 7 hari sebenarnya. Next Friday dah nak jadi isteri orang. Macam-macam perasaan ada. Boleh tak rasa macam tak bersedia lagi?.. Macam cepat sangat masa berlalu :P

Anyway, banyak sangat nak story sampai tak tahu nak mula dari mana. Bila tinggal minggu-minggu terakhir sebagai seorang single ni, biasalah, penuhkan aktiviti harian dengan aktiviti memanjakan diri.

The Bunga Spa
Nak dijadikan cerita, last week saya ke The Bunga Spa. Owner Spa ni kenalan lama saya, dah saya anggap macam kakak saya sendiri. Orangnya sangat baik dan peramah. Tak rugi kalau anda datang dan manjakan diri dengan package yang disediakan!

Jom layan gambar The Bunga Spa dulu!

'Rempah & Ramuan' yang digunakan semua diimport khas dari Bali, Indonesia!
accessories disedia khas untuk anda seperti lotion badan, sikat & juga cotton bud.
Deco & interior Spa semua diimport khas dari Bali! Cantik sangat!
Meja Reception - Diperbuat daripada kayu jati asli. Picture taken from the main entrance.
at the waiting area - interior inspired by Balinese deco
Why The Bunga Spa?

From my personal opinion, pekerja dia sangat terlatih & friendly. Saya ke Spa bersama kawan baik saya Puan Comel. Dia pon sangat teruja dengan Spa berkonsepkan bali ini. Kami ke sana jam 6.30pm, disambut baik oleh adik Is yang sangat peramah.

Rawatan yang saya pilih haritu adalah 'Slimming Package', antaranya adalah:

  1. Foot Bath
  2. Herbal Steam
  3. Shaping Detoxifying
  4. Body Wrapping
  5. Hot Blanket
  6. Slimming Scrub
  7. Slimming Mask
  8. Shower
  9. Complimentary Drinks : Teh Sireh / Kopi Pegaga

Apa yang boleh saya katakan, "The Bunga Spa is the best!"
*disclaimer : Post ini tidak dibayar oleh sesiapa.

Rawatan yang saya buat mengambil masa selama 2jam 30min, keluar Spa muka berseri okay! Bukan tak pernah pergi spa, tapi experience dekat Spa ni buat saya tak boleh lupa. Is yang sangat baik tu yang buat saya nak datang lagi :)

"Thank you Is, buat akak asik nak tergelak je.."

Next package, mandi susu & lulur.

Saya sangat suka memanjakan diri dengan rawatan Spa, sebab waktu ni je lah dapat berehat yang paling quality sambil badan diurut dan dibelai. Sometimes, bila perempuan yang dah bekerja ni, takde masa nak jaga diri especially badan yang letih, balik-balik je nampak katil tapi kat Spa ni, kita serahkan diri je lepas tu sediakan $$$, settled.

Last but not least, congrats to 'The Bunga Spa' team, although Spa ni baru beberapa bulan beroperasi tapi A&P telah mendapat perhatian sampai ke media hiburan dan penulisan. Baru-baru ini juga 'The Bunga Spa' telah mendapat Review in Harmoni Magazine (Utusan Group), 15th September 2012 edition. 

So, kepada sesiapa yang sedang mencari-cari tempat untuk memanjakan diri, tak lain tak bukan dan tak rugi punya, pegi la 'The Bunga Spa' di Setiawangsa. Yang lagi istimewa, jika anda pembaca blog saya, anda akan mendapat 10% discount!

Again, 
"GET 10% DISCOUNT IF YOU'RE MY BLOG READERS!!!"

Random pics around 'The Bunga Spa'..







Cantikkan? Saya sukaaa.. nak datang lagi! nak datang lagi!

Kepada Puan Owner, terima kasih daun keladi!
Saya nak datang lagi! :D

Akhir kata, anda cuba sendiri, and jangan lupa quote nama 'Liyana' & dapat 10% discount!

For those interested to come over to The Bunga Spa, contact them for appointment! :)


No. 3, 8 Setiawangsa Business Centre
Jalan Setiawangsa 13
Taman Setiawangsa
54200 Kuala Lumpur
03-42510577
012-2696471
www.thebungaspa.com



The Bunga Spa 'OCT 2012' Promo

The Bunga Spa October promotion on "6 Steps Body Treatment" 

1. sea salt foot bath (10 mins)

2. herbs sauna using balinese special herb to open pores and make soften your skin. (20 mins)

3. full body balinese/ swedish massage using hand palm pressure to relieve tension. improve blood circulation, 

ease stress (1 hour)

4. full body scrub using sea salt scrub to clean and remove dead skin (20 mi
ns)

5. full body mask to soothe and hydrate your skin (20 mins)

6. milk bath, immerse yourself by soaking in bath tub with milk base (20 mins) 


complimentary drinks: teh sireh @ kopi pegaga by Jamu Ratus Warisan

promotion period- 1st oct 2012- 31st oct 2012

All of the above only at RM 160 ( NP:RM 230)

Kindly contact The Bunga Spa @ 03-4251 0577 or 012- 2696471 for further info. See you soon:)


JOM LIKE THE BUNGA SPA!
Facebook : The Bunga Spa

0 jelly beans:

Post a Comment