Friday, May 06, 2011

Its Friday.

Hai.

Banyaknya perkara yang berlaku dalam seminggu ni. Tak sempat nak update apa-apa langsung. Busy mengalahkan orang yang ada anak 5 and suami.

Pheww.

4.30pm, baru masuk office. What? It's Friday, and my bosses were not around. Just settle my passport renewal. July, I'm off to Jakarta, for a friend's wedding. Not forgotten too, MARA loans, settled. Gonna withdraw some of my EPF fund to clear the study loans. Fuhh.


Lega. Lega. Lega.

Hidup berhutang ni sebenarnya tak bagus. Menyerabutkan keadaan. Kalau ada duit lebih, neo tu pon aku nak convert cash terus. Macamlah banyak duit kan? :P

Anyway, 2 minggu ni planning to workout gile-gile and lose some kg's. I mean, seriously lose weight.

I've started workout for 2 days already, alhamdulillah, cuba membina stamina balik. Met my old fren, Yusra kat gym semalam. Goodness. Slim giler. Rahsia dia, lari atas trackmill je. Last time she looks very plum and berisi sikit tp malam tadi, Wow. Seriously, aku kagum.

Bukanlah nak kurus sangat, but losing some weight just to make sure you're at your ideal weight. Sihat kan bagus. Tak semestinya berisi tak cantik, gemok tak sihat. But to tell the truth, those yang berisi mostly they have low self-esteem.

Cara untuk mengatasi, mari puasa, haha.

Goodness. Banyak hari lagi tak ganti!

Till then, I have to go now. Selamat menjaga diri masing-masing.

Marathon on 3rd July, going to prepare myself. Laratkah aku nak lari 7km ni? Tepuk dada tanya selera, sendiri cari penyakit and sendiri cari ubat ye.

Sekian, bai.

1 jelly beans:

Ms and Mr Red Ribbon said...

datang my wedding ke? hehe my wedding on july at jakarta :)

Post a Comment