Thursday, October 27, 2011

Clueless

Hello lovelies.

Mood sudah mari. 

Ye, sebab boss besar and boss kecik takde. 

Boss besar pegi Middle East - dah almost sebulan, nak tunggu dia balik ni, atau bila dia dah balik sini mahu pecah kepala budak-budak ni nak mula project baru. Bukan apa, he's damn workaholic, aku pon tak faham apa punya manusia, kalau nak meeting dari kol 8 pagi sampai ke 10 malam.  

Kadang-kadang sampai kol 11pm. WTH?!@#%$

Aku rasa kalau office bapak aku punya sendiri pon, aku takde la serajin itu. Kucing pon ingat jalan nak balik rumah, inikan manusia. Hisss.

Boss kecik plak, takde. Maybe pegi melancong kot.
Lantaklah. Bukan masalah aku.


Oh, semalam Deepavali. Happy Diwali to all Indians.
Semangat 1Malaysia kan.

Baru-baru ni aku dengar perkataan 'muhibbah' daripada mulut seorang Chinese Lady, yang lebih kurang sama macam boss aku - workaholic, jalan laju, cakap laju, buat apa semua laju, macam kena tekan button 'Fast Forward' je kat belakang badan dia tu. Kesian pon ada, tapi bagus, at least dia faham apa maksud 'muhibbah'.

Melayu - Cina - India = 'muhibbah'

Ok. Back to the main story. 'Clueless'.
Aku sangat blurr sekarang dengan kehidupan yang aku lalui.
Rasa macam nak jadi baby semula, dicorakkan kain putih tu dengan kehidupan  yang warna warni. Kalau boleh.

Tapi semua tu macam harapan je. Sebab aku dah dewasa sekarang. Dah nak melangkah ke satu alam lain pula. Keputusan yang aku buat lepas ni seharusnya ada peringatan nak tepek kat dahi "NO TURNING BACK."

Umur semakin meningkat dewasa, seharusnya pada waktu ini, aku dah ada keluarga dan tanggungjawab untuk dipikul. Sebagai isteri, ya, sebagai ibu, mungkin, dan ya. Clueless sama ada orang yang aku pilih benar atau tak, pernah dibincangkan dengan pasanganku sebelum ini. Riak mukanya tampak rileks.

Sangat tenang.
Dengan kata-kata seringkas mungkin, ''sayang.. tak semua yang kita impikan kita dapat.."

Baiklah. Aku mungkin terlalu memikirkan sesuatu keadaan yang belum pasti berlaku. Hanya Allah s.w.t. sahaja yang maha mengetahui. Wallu'alam. Apa yang seharusnya aku fikir, bagaimana nak melalui masa-masa yang akan datang dengan kehidupan yang paling baik dan bermakna.

Kepada orang yang aku sayang, terima kasih atas segala-galanya.
Clueless kini hanya sebagai perkataan sahaja.

Aku doa agar kehidupan yang lebih berkualiti pada masa akan datang. Insya'allah.
Kepada kalian juga, ameen.

Bai.

0 jelly beans:

Post a Comment